UNEX Slovakia plánuje do augusta prepustiť 200 zamestnancov

03.02.2009 Snina

Snina/Humenné 3. februára (TASR) – V spoločnosti UNEX Slovakia, s. r. o. , Snina, môže prísť od 1. marca do 31. augusta tohto roka o prácu 200 ľudí z celkového počtu 323 zamestnancov.
Vedúca oddelenia služieb zamestnávateľom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Humennom Gabriela Karšková dnes pre TASR uviedla, že oznámenie o hromadnom prepúšťaní im spomínaná firma doručila koncom minulého týždňa.
Spoločnosť UNEX Slovakia sa zaoberá výrobou mostových, portálových a prístavných žeriavov, zváraných nosníkov a konštrukcií. Dôvodom na hromadné prepúšťanie je nenaplnenie výrobných kapacít na najbližšie obdobie. Zamestnávateľ zatiaľ bližšie nešpecifikoval, ktorých profesií by sa prepúšťanie malo predovšetkým dotknúť. Úrad práce bude mať viac informácií po spoločnom rokovaní s vedením spoločnosti, ktoré sa má uskutočniť 9. februára.
Hromadné prepúšťanie nahlásila v novembri minulého roka firma ZEKON, a. s. , Michalovce, ktorá sa rozhodla úplne zrušiť svoj závod v Humennom, kde o prácu postupne príde 318 ľudí. V tom istom mesiaci nahlásil prepúšťanie aj Chemlon, a. s. , Humenné. Ten plánuje uvoľniť 151 pracovníkov a k redukcii počtu zamestnancov pristúpila aj spoločnosť JAS – ELMONT Snina, kde už prišlo o prácu takmer 100 ľudí.
ÚPSVaR registruje k 31. januáru 2009 v okrese Humenné evidovanú mieru nezamestnanosti na úrovni 11,79 %. Oproti decembru minulého roka zaznamenali nárast o 1,03 %. O niečo horšie je to v okrese Snina, kde sa evidovaná miera nezamestnanosti zvýšila oproti decembru takmer o dve percentá na 16,68 %. V spomínaných okresoch je v súčasnosti k dispozícii len 66 voľných pracovných miest.
 

Vyberte región